Världens längsta inlägg

Visst drömmer vi alla om att bara åka iväg någon gång. Innan jag åkte till Sydamerika var jag så trött på det mesta som Sverige hade att erbjuda. Allt jag ville var att åka bort ett tag, för att sedan komma hem och kanske..kanske..kaaaaanske uppskatta en sak mer. Destinationen var ett spännande beslut för mig, då jag först och främst skulle få spendera 5 veckor med min bästa vän. Men jag såg det även som en sjukt bra möjlighet att utmana mig själv. Inte vet jag, men jag tror inte det är så vanligt att en 20-årig brutta från Falun sätter sig på ett plan alldeles själv till Sydamerika med 2 mellanlandningar och ett flygplatsbyte i London. Det var lite som att hoppa fallskärm, utmana ödet. 

Att äntligen landa i Paraguay var en mäktig känsla. Att kunna säga att; DETTA har jag gjort, ALLDELES själv. Och att mötas av sin bästa vän på flygplatsen efter 30h alldeles ensam och i brist på socialt umgänge, det var också en otroligt mäktig känsla. Visst, vi har levt loppan i den grekiska övärlden tillsammans. Men att mötas så långt ifrån allt annat, det var sjukt.

Jag hade egentligen ingen aning om vad för väder som väntade mig. Sydamerika för mig har ju alltid varit varmt. Otroligt varmt. Torsten hade sagt åt mig att det skulle vara kallt, typ 25 grader. Det var ju väldigt kallt. brr.. så kallt så att paraguanerna gick runt i inkamössor och dunjackor. Själva gick vi runt i bikini och blev kanske lite uttittade, men vi tittade ju lika mycket på dem.

Mentaliteten var sjukt annorlunda. Det är med vegetarism existerar inte. Eller den gör, men de vet inte vad den innebär. Ber man om en vegetarisk hamburgare på Mc'D får man bröd med ketchup och i bästa fall ett salladsblad.

Sedan är jag och Torsten ganska häftiga i käften och pratar om det mesta när vi kan och ingen fattar vad vi säger. I vissa fall blev det nästan farligt. Att kunna kommentera killens tår, som står 5cm ifrån oss, eller skratta åt tantens enorma finne. Nej men, vad som helst. man blir van. så van och tillslut glömmer man att det kan finnas de som förstår. Kul men farligt.

Jag råkade ut för två allergichocker under min resa, vilket resulterade i att jag blev inlagd några dagar innan jag skulle resa hem. Ingen visste egentligen varför jag var kvar så länge, inte ens läkarna själva. Jag fick mig i alla fall en saftig räkning vid min hemgång.

Det uppstod ju även en del kommunikationsproblem bland sjukhuspersonalen och mig då det enda jag kan säga på spanska är una cerveza grande por favor (en stor stark öl tack) och de enda de kunde säga på engelska var do you want to peek (do you want to pee), Men jag hade ju med mig min tolk (Torsten) så det var ju hur bra som helst. En gång hade läkaren precis varit in och pratat med mig och Torsten. När han hade gått skulle Torsten och hennes mamma gå iväg en sväng. Det gick ju bra, för ingen skulle väl komma in till mig på länge. 5 minuter senare knackar det på dörren och det ramlar in en fet medelålderns kvinnlig läkare med 2 läkarstudenter. de börjar såklart snacka med mig och jag förstår såklart ingenting. jag upprepar "no habla espanol" och de bara ler mot mig. det dröjer inte mer än 2 minuter till och hela salen kryllar av sjuksköterskor och gud vet vad. ni förstår, när man ska byta en dropppåse i paraguay måste man vara 67 stycken så där satt jag själv i min sjukhussäng, hög på mediciner, förvirrad och ja... fattade ingenting.
 
Det enda jag fick var dropp och massa sprutor och läkaren som skulle skriva ut mig kom inte på hela dagen. Efter 40h i ett paraguanskt baptistiskt sjukhusrum började jag och Torsten klättra på väggarna. Vi blev typ galna. Och där var jag stuck med min jävla droppställning. Fängslad. Till slut kom en annan läkare in i rummet, pratade med oss i tre sekunder sedan fick vi åka hem. 
 
Men på 35 dagar hann vi med så himla mycket. Utöver sjukhusbesök och andra otrevlighetes hann vi ju med så mycket annat. Vi hamnade på en bondefest i Paraibuna utanför Sao Paulo. Levde livet i Rio. Hängde på Ipanemastranden hela dagarna.  
 
Hemresan var väl mer eller mindra lyckad eller olyckad. Jag flög från Asuncion till Miami och skulle ha ca 5h på mig, vilket är gott om tid tänkte jag. 30 min innan planet ska landa ropar dom ut att det är storm på Miami international så vi kunde inte landa där, utan vi cirkulerade runt i luften ett tag innan de bestämde sig för att åka till andra sidan kusten, vilket tog ett tag. Klockan gick. Där fick vi sitta och vänta på landningsbanan i två timmar, då 7 andra plan skulle lyfta före oss. Jag hade missat mitt plan till London för längesen. Väl på flygplatsen gick jag och de 48778 andra som också hade missat sitt anslutningsflyg till info och där berättade hhon att nästa plan gick dagen efter på eftermiddagen, dock via berlin. så jag skulle få sova kvar på miami hilton. Alltså, jag drömde ju redan på ditvägen att få stanna i miami, men kanske inte på det här viset..
 
Well, väl framme på hotellet kommer jag in där med min backpackerrygga och två andra väskor, genomsvettig. Mjukisbyxor och hela köret. Folk går runt i aftonklänningar och jag får ett rum på 8 våningen. En svit med två dubbelsängar. Sweet. 

Planet från Miami till Berlin var försenat två timmar så jag missade anslutningsflyget till sthlm. grattis till mig som vann 6h på världens tråkigaste flygplats. det sjukaste var att jag kände mig så hemma, fastän jag var så långt borta. att bara se en skog utanför flygplatsen, inandas europeisk luft. det var något speciellt med det. Och det bästa med allt var att det var svenskar överallt. Underbart.
 
Home sweet home. 
 
 
 

Kommentarer
Lellah säger:

Nä alltså seriöst Lina. Du borde skriva dina egna memoarer, det skulle vara helt otroligt att läsa. Du får allt att leva. Bli författare kvinna, snälla snälla!

Kram!

Svar: Men TACK kära du! Och världens segaste svar.. jag ska bli mer aktiv.
KRAAM <3
vainillas.blogg.se

2013-06-24 | 22:15:57
Bloggadress: http://lellah.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback